Fortsättning följer...
30 oktober 2011
19 oktober 2011
Se här vad jag gjorde på min lediga dag... ...och jag som skulle putsat fönster
Jag fick nämligen hem mina cake dummies som jag beställt! Och jag kunde då inte hålla mig utan var tvungen att testa, såklart!! Vilka trevliga mackapärer, nu kan jag öva på olika tekniker.
Så innehållet i den här tårtan är... frigolit! Men dekorationerna består som vanligt av sugarpaste och flowerpaste.
Den passar som prydnad i mitt hörn med bakböcker!
Etiketter:
cakes,
Dummy cake,
Frilly cake,
Sockerarbeten,
tårtor
15 oktober 2011
Resväska till Jenny!
Till tårtan har jag använt både ljusa bottnar och chokladbotten. Fyllningen består av hallonmousse och glasscreme. På glasscremen ströddes hela hallon. Tårtan är spacklad med chokladsmörkräm. Täcke av chokladsugarpaste och dekorationer i gumpaste och ätbara färger.
Recept hallonmousse:
3 dl hallonpuré, mixa frysta eller färska hallon till en slät puré
3 dl vispad grädde
4 st gelatin blad
ca 2 msk hett vatten
florsocker efter smak
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 7-8 min. Krama ur dom och häll över det heta vattnet, rör ut tills gelatinet är smält. Blanda ner i hallonpurén, som du sötat med florsocker efter tycke och smak, rör ordentligt så det inte bildas klumpar. Tillsätt därefter den vispade grädden.
Glasscreme
3 dl vaniljkräm ex v Marsan
3 dl vispad grädde
Gör vaniljkrämen enl anvisningar på förpackning.
Rör ner den vispade grädden i krämen, klart!
Recept chokladsmörkräm
250 g osaltat smör, rumstempererat
ca 500 g florsocker
1-1,5 msk kakao
1 msk hett vatten
Rör smöret mjukt. Tillsätt under vispning florsockret. Tillsätt därefter kakaon, vispa tills allt är blandat. Häll i hett vatten och vispa ytterligare en stund.
Här kan ni se resväskan jag gjorde till Ulrika!
Etiketter:
cakes,
Lite annorlunda bakverk,
recept,
resväsketårta,
Sockerarbeten,
suitcase cake,
tårtor
9 oktober 2011
"Sushi"-bakelser till Ninni!
Bakelserna är fyllda med sockerkaka, glasscreme och hela hallon. Dom är spacklade med vispgrädde och täckta med svart och vit marsipan. Kokosflingorna skall föreställa ris, laxen består av sugarpaste, ätpinnarna och den lilla skålen med wasabi ( grönfärgad sugarpaste) är gjorda av flowerpaste och målade med ätbar färg.
Dom här ska jag ge bort till Ninni som älskar sushi, och det blir också mitt bidrag i Söta sakers Månadens Sötsak som just handlar om att "Ge bort"!
Recept glasscreme
3 dl vaniljkräm (ex v Marsan)
3 dl vispgrädde
Gör vaniljcremen enl anvisning på förpackningen. Låt stå till sig i kylskåpet. Vispa grädden och blanda med vaniljcremen.
Till kakan använde jag samma recept som till tårtbotten.
5 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en mindre långpanna ( min är ca 32 x 22 cm) Klipp till bakplåtspapper och fäst som en krage runt formen, detta för att kakan kommer att höja sig över kanten på formen när den gräddas.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda samman de torra ingredienserna. Sikta. Rör ner blandningen i äggsmeten. Häll i bakformen. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt kakan stå i formen tills den svalnat något, lossa den sedan från formen, stjälp upp den.
Jag bakade två satser som räckte till de här sju bakelserna, det blev lite över som nog skulle räckt till ett par till.
Jag delade kakan till halvor och la delarna på varandra, sedan stansade jag ut rundlar ca 8 cm i diameter, och rektanglar ca 8x 4 cm, fyllde dom med glasscremen och hallonen, spacklade med vispgrädde och täckte och dekorerade enligt ovan.
Etiketter:
cakelets,
glasscreme,
Lite annorlunda bakverk,
recept,
Sockerarbeten,
Sushi cakelets,
sushibakelser,
tårtor
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)