Till tårtan har jag använt både ljusa bottnar och chokladbotten. Fyllningen består av hallonmousse och glasscreme. På glasscremen ströddes hela hallon. Tårtan är spacklad med chokladsmörkräm. Täcke av chokladsugarpaste och dekorationer i gumpaste och ätbara färger.
Recept hallonmousse:
3 dl hallonpuré, mixa frysta eller färska hallon till en slät puré
3 dl vispad grädde
4 st gelatin blad
ca 2 msk hett vatten
florsocker efter smak
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 7-8 min. Krama ur dom och häll över det heta vattnet, rör ut tills gelatinet är smält. Blanda ner i hallonpurén, som du sötat med florsocker efter tycke och smak, rör ordentligt så det inte bildas klumpar. Tillsätt därefter den vispade grädden.
Glasscreme
3 dl vaniljkräm ex v Marsan
3 dl vispad grädde
Gör vaniljkrämen enl anvisningar på förpackning.
Rör ner den vispade grädden i krämen, klart!
Recept chokladsmörkräm
250 g osaltat smör, rumstempererat
ca 500 g florsocker
1-1,5 msk kakao
1 msk hett vatten
Rör smöret mjukt. Tillsätt under vispning florsockret. Tillsätt därefter kakaon, vispa tills allt är blandat. Häll i hett vatten och vispa ytterligare en stund.
Här kan ni se resväskan jag gjorde till Ulrika!
Jättefin tårta verkligen.
SvaraRaderaville passa på och tipsa dig om 2 tävlingar som pågår hos mig,du är väl med
Simone
Vilken häftig tårta!
SvaraRaderaVilken cool tårta! :)
SvaraRaderaFantastisk!!
SvaraRaderaHelt fantastisk tårta. Vilket jobb!
SvaraRaderaNej vad tuff! Vilken spännande idé! Och du har ju fått till detaljerna på ett strålande sätt! WOW <3
SvaraRaderaTack så jättemycket för fina kommentarer! :))
SvaraRadera