Vintage Cupcakes I kan ni se här!!
Cupcakes; vaniljmuffins fyllda med Cointreau- och Chokladsmörkräm
Vaniljmuffins
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g rumsvarmt smör, osaltat
2,5 dl strösocker
2 ägg
1,25 dl mjölk
1 tsk vaniljextrakt
Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret. Vispa socker och smör tills fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i mjölblandningen, rör försiktigt, häll i mjölken och rör tills smeten är slät. Fyll muffinsformar till ca 3/4. Grädda i 175 graders ugnsvärme ca 20 minuter. Ger ca 14 muffins.
Smörkräm
250 g osaltat rumsvarmt smör
500 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk hett vatten
Valfri smaksättning, jag använde en matsked (cirka) Cointreau och ca två matskedar kakao.
Vispa upp smöret så det är mjukt och fluffigt. Tillsätt florsockret i omgångar. Tillsätt vaniljsockret. Rör tills krämen är slät, tillsätt lite hett vatten. Blanda i kakao och likör.
Vilka superfina cuppisar!!
SvaraRaderaha en skön fortsättning på helgen!
Underbara cuppisar wow!
SvaraRaderaÅhh vilka ljuvligt fina cuppisar!! Grymt duktig och inspirerande du är =)
SvaraRaderaKRAM
De är himla fina! <3
SvaraRadera