Vit Chokladtryffel med Mint och Vanilj
Recept
ca 25 st
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
En halv vaniljstång
200 g vit choklad
6-7 drp pepparmyntolja
200 g vit choklad att doppa tryfflarna i
Sockerkulor
Koka upp vaniljfröna med grädden, pepparmyntoljan och honungen (låt gärna även skalet från vanljen koka med).
Ställ åt sidan och låt dra en stund.
Finhacka chokladen i en skål. Koka upp grädden igen och sila den över chokladen. Rör chokladkrämen slät. Låt den stelna i kylskåp ett par timmar. Forma små kulor och låt stelna i kyl eller frys.
Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Doppa kulorna med hjälp av en gaffel i chokladen, se till att de är täckta. Lägg tryffelkulorna på bakplåtspapper. Dekorera med en sockerpärla.
Förvaras i kylskåp.
Varsågoda!
Grundrecept från Arla.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar