Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten
Värm ugnen till 200 grader. Skär smöret i mindre bitar, lägg det och mjölet i en bunke. Hacka samman till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Svep in i plastfolie och låt ligga kallt i ca 1 timma.
Kavla ut degen och klä en pajform. Picka botten. Ställ formen svalt i 10 minuter.
Grädda pajskalet i ca 15 minuter, låt därefter svalna.
Fyllning
1,5 dl strösocker
150 g smör
pressad saft av två citroner, ger knappt 1 dl saft
2 ägg
2 äggulor
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt sakta sjuda upp under vispning tills krämen är tjock och luftig. Låt kallna.
Maräng
3 äggvitor
4 msk socker
1 tsk vaniljpulver
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning.
Häll fyllningen i pajskalet. Spritsa toppar av marängen över fyllningen. Bränn av marängen med en gasbrännare eller öka värmen i ugnen till 250 grader och grädda i mitten av ugnen 2-3 minuter tills marängen fått färg.
Varsågoda!
Recept ICA.se
Så fina bilder!
SvaraRadera/Emma
Tack!
Radera