Lakritsknäck-klubbor
ca 25 klubbor
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
1 msk smör
2 msk lakritspulver
träpinnar, bakplåtspapper
tårtpapper
Blanda socker, grädde, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka på mellanvärme tills smeten är 128 grader. När värmen är uppnådd ställ kastrullen i kallt vatten så kokningen avstannar. Blanda i lakritspulvret. Häll försiktigt i smeten i pappersstrutar som du gjort av bakplåtspapper och ställt i små glas eller i en skål med strösocker. När knäcken nästan stelnat tryck i en träpinne. När klubborna stelnat ta av papperet och sätt istället på strutar av tårtpapper.
Varsågoda!
De ser supergoda ut! :) Vart får man tag på träpinnar? Tack för en bra blogg!
SvaraRaderaHej Erika!
RaderaJag köper nästan allt mitt material till tårtor och godis på nätet, t ex Strössel & annat, Kakburken, Tårtdekor. Se länklistan!