Matbloggstoppen

Join!

INSPIRATION!

Om tårtor, cupcakes och annat smått o gott! Ett och annat recept kommer ni också att hitta!

Cakes, cupcakes and lots of Sweets!
For you!

tartan1@live.com

















Använder Blogger.

CAKES!

CAKES!
Click!!

CUPCAKES!

MACARONS!

CAKELETS!

Etiketter

30-årstårta (1) 4th of July-cake (1) apples (1) artoo-detoo cake (1) badtunnatårta (1) barntårta (9) basset (1) beer cake (1) Bird cage cake (1) bird nest cake (1) Blixten (1) blomma (1) blomtårta (1) bokmalstårta (1) boktårta (1) bookwormcake (1) bouny bars (1) bride-to-be-cake (1) brownies (1) Brush embroidery cakes (1) Bröllopstårta (2) bär (1) café-muffins (1) cake (4) Cake balls (1) Cake pops (4) cakelets (2) cakes (58) caketopper (1) chef´s cake (1) chocolate (1) chocolate cake (2) choklad (9) chokladfudge (1) chokladmousse (1) chokladtryffel (1) chokladtårta (1) Christeningcake (3) christmas (1) christmas cake (1) citron (1) cookies (3) Creme brulee (1) crossword cake (1) Cupcakes (13) dessert (1) dessert table (3) dessertbord (4) donuts (1) dop (1) Doptårta (5) doughnuts (1) dragspel (1) Dummy cake (1) fallskärmstårta (1) fantasiblomma (1) flowerpaste (1) fotboll (1) Fransk Nougat (1) Frilly cake (1) frukt (1) fudge (1) fågelbo-tårta (1) färska hallon (1) födelsedagstårta (1) ganache (1) ginger (1) glass (1) glasscreme (1) glasyr (1) God Jul (2) godis (3) green blossom cake (1) gräddtårta (2) hallon (2) hallon-curd (1) hallonmaränger (1) hamstercake (1) Hamstertårta (1) Han Solo i carbonite tårta (1) Han Solo in carbonite cake (1) hasselnötter (1) helikoptertårta (1) Hello Kitty (2) Hi Hat Cupcake (1) hot tub cake (1) hästtårta (1) Independence Day (1) ingefära (1) inspirations- och receptbok (1) isglass (1) Italian meringue buttercream (1) italiensk marängsmörkräm (1) Jack Sparrow (1) Jack Sparrow cake (1) Jack Sparrow´s compass (1) Jack Sparrow´s hat (1) Jack Sparrowtårta (1) jordgubb marängsmörkräm (1) jordgubbar (2) jordgubbstårta (1) Jul (3) julgodis (12) julkakor (1) Julmaränger (1) jultårta (1) kaffeganache (1) kakor (1) kanel (2) karuselltårta (1) klubbor (1) knäck (1) kocktårta (2) kola (1) Konfirmationstårta (2) korsordstårta (1) Kroppefjälls IF (1) krukväxttårta (1) Kurbits (1) lakrits (2) lakritsknäck (1) lastbilstårta (1) Lego cake (1) Lego-tårta (1) Legotårta (1) lemon (1) lemoncurd (1) Lilla My-tårta (1) lime curd (1) lime- and coconut cake (1) lime- och kokostårta (1) lingon (1) Lite annorlunda bakverk (33) Macarons (11) marshmallows (1) maräng (3) Maränger (2) marängsmörkräm (1) Mascarponetårta (1) meringue (1) midsommartårta (1) minicupcakes (3) mjuk pepparkaka (1) monster-truck cake (1) Monster-trucktårta (1) muffins (1) muffins i bakplåtspapper (1) möhippetårta (1) Nalle Puh (1) nejlikor (1) nutella (1) Nyttjobb-tårta (1) Nyår (1) oreo (1) paj (1) pannacotta (1) passionsfrukt (1) Paté a Cigarette (1) Pavlovatårta (1) pepparkaka (2) Pepparkakshus (2) pepparmint (1) Petit Choux (1) Pink Lemonade (1) pioner (1) piontårta (2) Pippi Långstrump (1) Pirattårta (1) pistage (1) polkagrismaränger (1) popsicles (2) praliner (2) prinsessparty (1) prinsesstårta (1) purse cake (2) Påsk (2) påskmuffins (1) Påsktårta (1) R2D2 (1) r2d2 cake (1) radio cake (1) radiotårta (1) ranunculus (1) rapunzel cake (1) rapunzeltårta (1) raspberrie-curd (1) recept (57) Receptsamling (1) Red velvet Cake (2) resväsketårta (2) Roberts revival radio cake (1) roll cake (1) rose swirl cake (1) roses (1) rulltårta (1) saft (1) saftiga chokladcupcakes (1) saftiga chokladmuffins (1) sailingboat cake (1) salt kola (1) sea salt (1) segelbåtstårta (1) shower cake (1) Skattkistetårta (1) Sockerarbeten (38) sockerranunkler (1) sockerrosor (2) sommar (1) sommartårta (2) sphere-cakes (1) Star Wars (3) Star Wars Cake (1) Star Warstårta (1) steg-för-steg (1) strawberry cake (1) Strawberry Vanilla Cupcakes (1) studenttårta (5) styrketräningstårta (1) sugar art (1) sugar veil (1) sugarart (1) sugarpaste (2) sugarpastetårta (1) suitcase cake (2) summer cake (1) Sushi cakelets (1) sushibakelser (1) Tattoo cake (1) Tatueringstårta (2) Tittägg (1) tomato cake (1) tomattårta (1) Topsy Turvy Cake (1) traktortårta (2) trav (1) treasure chest cake (1) trillingnötter (1) tårta (2) tårtor (75) vaniljgrädde (1) vanilla cookies (1) vinsstårta (1) vintage cupcakes (1) vit choklad (2) vit kalla (1) vit tårta (2) våningstårta (2) Vårtårta (1) väsktårta (2) Weddingcake (2) white rocky road (1) winter cupcakes (1) äpplemuffins (1) öltårta (1)
Follow Tårtan

Idag

Online

Denna månad

Upphovsrättslig policy
Fotografierna på denna sida är mina och får inte kopieras eller på annat sätt användas kommersiellt utan mitt tillstånd. Det är dock tillåtet att använda bilderna i t ex andra bloggar, skriv då att de kommer från Tårtan och länka tillbaka hit. Tack!































































20 november 2011

Macarons, steg-för-steg

Hela receptet och även recept på fyllning finns i slutet av inlägget



Låt äggen stå i rumstemperatur ett dygn innan du ska göra macarons. Man kan också  separera vitan från gulan och låta äggvitorna stå framme i en skål täckt med plastfolie.


Skålla och skala mandel 


Mal mandeln



Sikta mandeln


Väg upp mängden mandel





Väg upp florsocker och sikta även den





Separera äggvitan från äggulan


Mät upp mängden äggvita


Vispa äggvitan, när det har bildats ett skum, tillsätt strösockret, en matsked i taget




Marängen skall vara fluffig och blank


Rör försiktigt ner mandelblandningen i marängen med en slickepott


Tillsätt ev pastafärg


Rör med slickepotten tills du har en jämn smet 

Spritsa ut på bakplåtspapper



Bleu Blanc Rouge-Macarons!!





                                                       Macarons, ca 40 biskvier, 20 fyllda macarons


                                                                         200 g florsocker 
                                                      100 g skållad, skalad, mald och siktad mandel
                                                      120-125 g rumstempererad äggvita (ca 3 ägg)
4 matskedar strösocker
                                                                         ev färgpasta

Blanda mandelmjölet med det siktade florsockret. Sikta även denna blandning.
Häll äggvitan i en absolut ren och torr skål. Vispa äggvitan tills den börjar skumma, tillsätt då sockret , en matsked i taget, tills äggvitan börjar forma styva toppar.  Vispa tills blandningen är tjock, vit och blank. 

Blanda försiktigt ner socker- och mandelblandningen i äggvitan, smeten skall bli jämn och ganska slät, detta kan ta upp till en minut. När den är klar droppar smeten från skeden som en jämn och flytande massa. Blanda nu också i ev färg.
Fyll en spritspåse ( med slät tyll, jag använder Wiltons 2 A) med smeten och spritsa ut rundlar ca 5 cm i diameter på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Slå undersidan av plåtarna hårt i underlaget några gånger, detta för att få bort ev luftbubblor ur biskvierna. 
Låt macaronerna vila 45-60 minuter, de skall få en slät och torr yta. 
Grädda macaronerna i 160 graders ugnsvärme, ca 10-14 minuter, en plåt i taget. När de är färdiga är ovansidan frasig och undersidan torr







Fluffy Vanilla Frosting

1½ cup osaltat rumstempererat smör
4 cups florsocker, siktat
½ msk äkta vaniljextrakt
Vispa smöret på medel till hög hastighet  i ca 2 minuter. Sänk till medelhastighet och tillsätt florsockret, ½ cup i taget, vispa mellan varje gång. Skrapa ner från kanterna vid behov. Vispa på hög hastighet i ca 10 sekunder varannan gång du tillsätter florsockret, detta gör att frostingen blir luftig. Detta tar ca 5 minuter. Frostingen skall bli vit och fluffig. Tillsätt vaniljen och vispa tills frostingen är mjuk och len.
Kan förvaras i kylskåp i lufttät förpackning upp till 10 dagar. Ta fram den i god tid före användandet, låt bli rumstempererad och vispa på låg hastighet ca  5 minuter.


5 kommentarer:

  1. they came out fantastic! congrats. very difficult dessert.

    SvaraRadera
  2. Ser så enkelt ut när du gör det men jag har hört att det ska vara lite knepigt! Får ta och göra macarons en dag!

    SvaraRadera
  3. Giovanna: Well this was not my best macarons, I have to say.
    But that´s the way it is with those delicius things, you never know how they will turn out!

    Amy: Det ÄR knepigt! Ibland blir det jättebra och en annan gång ser dom ut som dom här! Och jag kan inte säga vad det är som blir fel!! Men det är bara att pröva igen. Och jag tycker du skall pröva du också, det är kul att göra macarons och även om dom inte blir så snygga alla gånger så är dom ju alltid goda!:))

    SvaraRadera
  4. thanks for sharing, I WAS LOOKING FOR THIS RECIPE.)AND i AM GLAD TO FIND IT HERE:)))

    SvaraRadera