Min Bird Cage Cake består av bottnar av Devil´s Food cake, fyllning av mörk chokladganache med Chili och mjölkchokladfluff, toppat med hela hallon och marshmallows.
Tårtan är spacklad med chokladsmörkräm.
Dekorationer av sockerpasta, flowerpaste och kristyr. Pärlorna har jag trätt upp på tråd.
Recept Devil´s Food Cake
1 dl kakao
1 dl ljust muscovadosocker
2,5 dl vatten
5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
200 g rumsvarmt smör
2dl strösocker
3 ägg
Koka upp vattnet. Blanda ner kakao och muscovadosocker och rör tills det smält. Ställ åt sidan.
Blanda de torra ingredienserna, utom strösockret, i en skål. Vispa smör och socker i en annan skål tills det är krämigt - tillsätt därefter ett ägg i taget. Varva sedan mjölblandningen med kakaoblandningen ner i äggsmeten. Rör emellan. Avsluta med kakoblandningen. Rör om tills allt är väl blandat. Häll i form, ca 20 cm i diameter och grädda i 175 graders ugnsvärme i 40-50 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är helt torr, då är den färdig.
Recept från Sockerrus
sån här har jag med funderat på att göra ett tag.. du har verkligen lyckats helt fantastiskt.. otroligt vacker. man vill ju ej äta upp den
SvaraRaderaWow!! Grymt snygg tårta, man imponeras verkligen av din talang. Ursnygg!
SvaraRaderaRiktigt vackert tårta!! igår gjort jag också birdcage men det blir en birdcage cupcake isället hihi
SvaraRaderaHar sett några såna här, har också funderat på när detn skulle passa att göra en sån. Riktigt vacker blev! Fantastiska rosor också!
SvaraRaderawow! Verkligen jättesnygg tårta =) Så många fina detaljer!
SvaraRaderaJättefin måste jag säga!!
SvaraRaderagud va fin.. jag ska göra en liknande. hur får man det stabilt?
SvaraRadera