15 december 2011
Pepparkakshus! Kurbits Style!
Mycket av allt kan man säga! Passar faktiskt in på Månadens Sötsak också!!
Recept deg till pepparkakshus. Innehåller mer bikarbonat och blir därför hårdare och stabilare!
400 g strösocker
400 g sirap
200 g smör
1000 g vetemjöl
25 g bikarbonat
2 tsk malen ingefära
2 tsk malda nejlikor
2 tsk malen kanel
1 ½ dl vatten
Koka upp socker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Blanda ihop de torra ingredienserna och vattnet i en degblandare. Häll på den varma sockerblandningen. Blanda till en slät deg.
Låt degen stå och svälla i rumstemperatur under plastfilm till nästa dag.
Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut degen på bakplåtspapper, lägg över på plåten och skär ut delarna där. grädda mitt i ugnen 8-9 min.
Recept från tidningen Hembakat
Fönster
Krossa extra starka halstabletter i mortel till fint pulver. Fyll de hål som ska ha glasruta med pulvret, direkt på plåten innan degen gräddas. Det ska vara ungefär lika mycket pulver som degen är tjock. Pulvret smälter i ugnen och flyter ut som glas.
Tips från tidningen 101 nya ideér
Etiketter:
Jul,
julgodis,
Kurbits,
Pepparkakshus,
recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Wow!!!
SvaraRaderaVa fint!!!
Jättesnyggt!!
SvaraRaderaJättefint! Det ligger en hel del jobb bakom det!
SvaraRaderaDet blev JÄTTEFINT! Gillar nog det bättre än Taj Mahal! :-) /Sis
SvaraRaderaOj, värsta Hans och Greta huset ju!
SvaraRaderaÅh...
SvaraRaderaFantastiskt vackert!
SvaraRadera