'
Ljusa bottnar, limemousse, vit chokladmousse med hela hallon. Spacklad med marängsmörkräm. Täckt med marsipan, dekorationer i gumpaste.
Limemousse
4 dl vispgrädde
2 dl cream cheese (t ex Philadelphiaost)
2 dl kvarg
1,5 dl strösocker
2 tsk rivet limeskal
4 st gelatinblad
1 dl pressad lime
Vispa cream cheese, kvarg och strösocker tills sockret löst sig. Vispa grädden. Lägg gelatinet i kallt vatten, låt ligga ca 7-8 min. Värm limesaften, krama ur gelatinet och låt smälta i den heta saften. Rör ner limeskal och limesaft i creame cheeseblandningen. Rör till sist ner den vispade grädden.
Vit chokladmousse
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
1 msk florsocker
ev 1 msk apelsinlikör
Smält chokladen. Vispa grädden. Vispa äggulorna och florsockret, vänd ner i grädden. Rör ner den smälta chokladen. Kyl.
Vilken häftig tårta med många fina detaljer :))
SvaraRaderaVilka häftiga små detlajer! Jag älskar detaljerade tårtor och här är det ju så mycket fina små grejer! superfins, verkligen
SvaraRaderaOj, vilket jobb! Gillar alla små fina detaljer =)
SvaraRaderaWow, vilken tårta!! Och vilka detaljer, fantastiskt :-)
SvaraRadera