Recept
40-50 klasar syrenblommor
3 citroner
1,8 kg strösocker
1 vaniljstång
60 g citronsyra
2,5 l vatten
Rengör och skölj syrenklasarna. Tips: Bred ut blomklasarna på ett vitt tygstycke för att bli av med ev kryp, dom föredrar vitt framför blommorna! Tvätta citronerna noga och skär dom i tunna skivor, dela vaniljstången på längden. Varva blommorna, sockret, vaniljen, citronsyran och citronskivorna i en stor kastrull el liknande. Häll på hett vatten tills det täcker. Rör om. Täck kastrullen med plasfolie och ställ den svalt i tre dagar. Rör om då och då. Sila saften genom en fin silduk. Slå upp på väl rengjorda flaskor. Förvara i kylen, den går också bra att frysa.
Späd 1 del saft med 4 delar vatten, pröva att späda med bubbelvatten och servera med isbitar och citronskivor!
Recept från tidningen Trädgård & Blommor
Ramlade in på din blogg.. Så mkt fint och så mkt goda recept. Man blir inte liiiite inspirerad :) *hatten av för dig* /Spankywhip
SvaraRaderaTack så jättemycket!
RaderaÅå nu ska jag göra syrensaft. Tack så jätte mycket för recept och inspiration! kram/Anna
SvaraRaderaJa, gör det, det blev jättegott!
RaderaSatt och kollade på google på usa tårtor och hamnade på din blogg du är ju bäst på att göra tårtor du är nu typ min förebild<2
RaderaTackar:-))
RaderaLåter jättegott och vilka fina bilder!
SvaraRaderaTack!:-))
Radera