Ni ser väl Hela Sverige Bakar! Har aldrig bakat dessa små bakelser tidigare och blev nu sugen på att testa. Det var inte svårt alls och blev dessutom väldigt gott!
Recept nedan
Ca 20 st
2 dl vatten
75 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl vetemjöl
3 ägg
en nypa salt
Koka upp vatten och smör i en kastrull tills smöret smält. Vispa i mjölet och vispa till smeten släpper från
botten. Låt svalna. Tillsätt salt och vispa i ett ägg i taget, rör med en träslev tills allt är blandat. Fyll en spritspåse med stjärntyll med smeten och spritsa ut på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 180 graders ugnsvärme i ca 19-20 minuter. Kakorna ska vara lätta och luftiga när de är färdiga. Låt svalna på galler. Klipp en öppning och spritsa i vaniljgrädden och lägg ev också i ett hallon. Pudra med florsocker.
Vaniljgrädde
2 msk Marsánpulver
1,5 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
Rör ihop vaniljpulvret med mjölken till vaniljkräm.
Vispa grädden och blanda ner i vaniljkrämen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar