Cupcakes
150 g socker
100 g rumstempererat smör
2 ägg
300 g mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
Chokladkaka av valfri sort. Här har jag valt Geisha Caramel, därav namnet på cuppisarna!
Vispa socker, vaniljsocker och smör fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget, fortsätt vispa tills smeten är slät. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i äggsmeten. Tillsätt grädden, mixa på långsam fart eller rör med en slickepott. Fyll muffinsformar till lite mer än hälften, lägg i en chokladbit i varje form, täck med smeten.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Chokladfrosting
110 g kakao
1,25 dl kokande vatten
2 tsk vaniljextrakt
200 g mörk choklad av god kvalitet
240 g socker
0,5 dl vatten
145 g vispgrädde
35 g osaltat smör
Koka upp 1,25 dl vatten. Häll kakao och vaniljextrakt i en bunke och häll det kokande vattnet över. Rör ihop. Låt stå ca 30 minuter.
Häll socker och 0,5 dl vatten i en kastrull. Rör om tills det är blandat. Låt koka på medelvärme tills det blir brunt, ca 188 grader c. Tag kastrullen från värmen, låt stå några sekunder, tillsätt sedan lite grädde. Rör hela tiden. Tillsätt resten av grädden och ställ tillbaka på värmen. Rör om, tillsätt därefter smöret, rör tills karamellen/sockret är upplöst.
Lägg den i bitar delade chokladen i en bunke, häll över den varma karamellen. Mixa. Tillsätt den första chokladblandningen. Mixa tills massan är slät och glansig. Häll över i en ny bunke och låt den stå utan plastfolie i en timma. Täck sedan bunken med plastfolie och låt stå i 5 timmar i rumstemeratur.
Recept, något justerat, från den vackra bloggen Passionforbaking.
dem ser mäktiga ut,och helt fantastiskt
SvaraRaderaVilka härligt mumsiga cupcakes
SvaraRaderaMums vad de ser goda ut!
SvaraRaderawow så läckra de ser ut, härligt!
SvaraRaderavad gott det låter! snyggt spritsat också
SvaraRaderaså vansinnigt fina!
SvaraRaderaMycket vacker blogg, grattis!
SvaraRaderaHälsningar
www.blueberryporridge.blogspot.com
Tackar!:)
SvaraRaderaSå goda de ser ut! Och jättevackra är de också.
SvaraRaderaÅh vad vackra! Jag älskar sättet du spritsat dem på, SÅ SNYGGT! De låter fantastiskt goda också, det gör ju inte saken sämre ;)
SvaraRadera