17 september 2011
Vintage Cupcakes
Ballerinacupcakes med topping och frosting av Whipped Cream Cheese Frosting, dekorerade med sugarpaste, flowerpaste och sockerkulor.
Ballerina cupcakes
100 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
krossade ballerina kladdkaka kex
Vispa ägg, socker, vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, tillsätt det smälta smöret och mjölken. Krossa några ballerinakex och rör ner även dom i smeten. Grädda ca 14-15 min i 175 graders ugnsvärme.
Whipped cream Cheese Frosting
100 g cream cheese (philadelphiaost)
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2,5dl vispgrädde
Vispa cream cheese, vaniljsocker och florsocker till en slät smet. Tillsätt grädden och vispa tills den tjocknar.
Recept frosting från fina bloggen Bakglädje.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh vad söta! Helt underbara!
SvaraRaderaJättevackra cc, och underbara fat som de står på :-)
SvaraRaderaHimla fina färger =) Love it!
SvaraRaderaTjusigt!
SvaraRaderaabsolutely perfeeect!!!!
SvaraRaderaTack!
SvaraRaderaSå underbara!
SvaraRaderaWow, vad söta! Älskar verkligen vintagekänslan! Har precis hittat hit, fin blogg du har och väldigt fina bakverk!!
SvaraRaderaVarma hälsningar/ Caroline- St Heaven Street
Vilka härliga och fina cupcakes =)
SvaraRaderaSå himla snygga!!
SvaraRadera