Recept Muffins
100 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
4 msk ekologisk hallonsylt
Glasyr
2 msk smör, rumsvarmt
1 dl socker
2 msk grädde
Blanda ingredienserna till glasyren.
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget, vispa kraftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten, och tillsätt mjölken. Rör försiktigt ner hallonsylten, rör inte för mycket.
Klipp bakplåtspappersark i fyra delar. Lägg varje del på botten på varje form i en muffinsplåt. Spritsa i smeten, fyll till drygt 3/4. Det är lättare att spritsa i smeten i formarna än att klicka med en sked. Lärde mig the hard way, om man säger så...
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 19-20 minuter eller tills provstickan är torr.
Tag ut från ugnen när de är färdiga. Bred glasyren på muffinsen och sätt in dom på nytt i ugnen tills glasyren smält och fått färg, ca två minuter.
Mums, ser så smarrig ut!
SvaraRadera