1,25 dl strösocker
2,5 msk vatten
1 tsk vaniljsocker
2 äggvitor
225 g smör, osaltat och rumsvarmt
100 g jordgubbar, är dom frysta måste dom vara rumstempererade
1,5 msk florsocker
Blanda strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp till 107 grader ( låt fortsätta koka), börja då vispa äggvitorna i en bunke tills fast skum. När sockerblandningen uppnått 115 grader hälls den i en tunn stråle ner i äggvitorna. Vispa på hög hastighet.
Låt vispa ca 10-15 minuter tills blandningen kallnat.
Blanda under tiden jordgubbarna med florsockret. Mixa ihop till en slät kräm.
Klicka nu i smöret. Vispa några sekunder emellan. Om smörkrämen ser ut att skära sig, vispa ett tag till, den går ihop!
Rör nu i jordgubbarna och vispa marängsmörkrämen mjuk och len.
OCH till pricken över i-et!
Mosa några jordgubbar med lite florsocker ( efter smak). Låt blandningen rinna genom en sil och du har en underbar jordgubbssås att rippla över dina jordgubbs- och vaniljcupcakes!
Recept Vaniljcupcakes
100 g smör, osaltat
1,5 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk Bourbon Vanilla powder
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg, strösocker och vanilj tills vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten, varva med mjölkblandningen. Rör försiktigt till smeten är jämn.
Fyll muffinsformar till 3/4. Grädda i 175 graders värme ca 14 minuter eller tills stickan är torr.
Enjoy!
100 g smör, osaltat
1,5 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk Bourbon Vanilla powder
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg, strösocker och vanilj tills vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten, varva med mjölkblandningen. Rör försiktigt till smeten är jämn.
Fyll muffinsformar till 3/4. Grädda i 175 graders värme ca 14 minuter eller tills stickan är torr.
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar