Ljusa bottnar med fyllning av Guldnougatmousse med hela hallon och Whipped Cream Cheese Frosting.
Spacklad med smörkräm som ni hittar recept på här och täckt med sugarpaste.
Dekorationer: flowepaste samt sockerpärlor.
Recept Whipped Cream Cheese Frosting
300 g Cream Cheese ( Philadelphiaost t ex)
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt
2 dl Florsocker
Blanda Cream Cheese, florsocker och vaniljextrakt. Vispa grädden ganska hård. Häll över cream cheese-blandningen i grädden och rör om tills allt är blandat.
Recept Guldnougatmousse
180-200 g Guldnougat
3 dl vispgrädde
Värm grädden, obs får inte koka. Lägg i nougaten och låt den smälta. Ta av från värmen och häll över i annan skål som ställs in i kylskåp, gärna över natten.
Vispa sedan blandningen tills den är "fluffig"!
Recept Guldnougatmousse
180-200 g Guldnougat
3 dl vispgrädde
Värm grädden, obs får inte koka. Lägg i nougaten och låt den smälta. Ta av från värmen och häll över i annan skål som ställs in i kylskåp, gärna över natten.
Vispa sedan blandningen tills den är "fluffig"!
Helt underbart vacker tårta!
SvaraRaderaKan helt klart bli inspiration till de konfirmationstårtor jag ska göra till barnens kusin nästa helg! :)
Tack så mycket! Va roligt att du blir inspirerad! Ser fram emot att se dina tårtor!:-))
RaderaUnderbar tårta!
SvaraRaderaJag har tänkt själv laga min konfirmationstårta, men tänker nog laga en enklare med blommor på.
Men undrar ändå, hur har du gjort de snygga guldkorset på tårtan? Har du bara skärt ut ett kors i marsipan, färgat med guld och satt på tårtan och gjort bandet med strössel?
Tack så mycket! Ja, precis så har jag gjort men jag använder sockerpasta istället för marsipan! Det är inte svårt, pröva! Du kan naturligtvis använda marsipan också! :-))
RaderaVilken fantastiskt fin tårta! Och otroligt gott låter det också :)
SvaraRadera