1 januari 2012
Gott Nytt år!!
Chokladmousse
125 g mörk choklad av fin kvalité
2 äggulor
3 msk florsocker
rivet skal av ½ apelsin
4 msk starkt bryggt kaffe
3 dl vispgrädde
Smält chokladen och låt svalna något.
Rör ner äggulor en i taget, rör om ordentligt mellan varje. Tillsätt florsocker, apelsin och kaffe. Låt smeten svalna. Vispa grädden, inte alltför hårt. Vänd ner grädden i smeten . Häll upp i glas och låt stelna i kylskåp några timmar.
Recept fr ICA Recept och Mat
Vaniljpannacotta med flädermarinerade hallon
3 dl grädde
1 gelatinblad
3 msk socker
1 vaniljstång
200 g hallon
1 dl koncentrerad flädersaft
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och vaniljstången. Lyft upp gelatinet utan att krama ur det och tillsätt i grädden. Rör om till en slät smet. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp i glas, låt stelna ca 3 timmar.
Marinera hallonen i flädersaften under tiden. Fyll på med hallonen i glasen. Servera!
Vit chokladmousse
100 g vit choklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
Smält chokladen. Vispa grädden inte alltför hårt. Rör ner äggulorna i den smälta chokladen. Vänd ner chokladensmeten i den vispade grädden. Låt stå i kylskåp några timmar. Servera med kiwi.
Recept fr Receptcentralen.se
Jag hällde upp mina mousser och pannacottan i små shot-glas. Då kan man ta en, sedan en till och kanske ännu en till!!! Götta!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Så fint att servera i små glas! Gott nytt år!!!
SvaraRaderaSer jättegott ut och läckert att servera i små glas!
SvaraRadera