10 januari 2012
Macarons!
Här är ytterligare ett recept på Macarons. Skillnaden mot det andra receptet är att här används en het sockersirap. I mitt inlägg Macarons, Steg-för-steg kan ni se ett annat recept. Jag kan inte säga vilket som är bäst för ena gången funkar det ena och en annan gång blir det bara små skruttar av macaronsen. Men så är det att baka Macarons! Steg-för-steg-beskrivningen kan du även titta på när du bakar med det här receptet, tillvägagångssättet är likadant i en del moment.
Ca 30 Macarons
120 g äggvitor
35 g ströcker
150 g mandelmjöl
150 g florsocker
Till sockersirapen
150 g strösocker
50 g vatten
Vispa 60 g äggvita till hårt skum. Tillsätt under fortsatt vispning 35 g strösocker.
Blanda socker och vatten i en kastrull och värm upp denna sockersirap till 118 grader. Häll därefter ner den heta sirapen i en smal stråle ner i äggsmeten, vispa under tiden. Smeten skall bli vit och blank och bilda toppar . Fortsätt vispa tills smeten svalnat ca 10 minuter.
Sikta mandelmjöl och florsocker i en skål. Blanda i de resterande 60 g av äggvitan. Tillsätt ev färg. Tillsätt nu äggsmeten i mandelblandningen. Blanda försiktigt tills smeten rinner sakta från sleven.
Lägg bakplåtspapper på bakplåtar. Fyll en spritspåse med rund tyll med marängen och spritsa ut små rundlar. Låt macaronsen stå i rumstemperatur ca 30-45 minuter, ytan skall torka lite så de inte spricker i ugnen.
Grädda i 155 grader ca 11 minuter. Låt svalna och fyll dom små godingarna med nåt gott!
Hallonsmörkräm
50 g osaltat rumstempererat smör
0,75 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 äggula
Mixa smör, florsocker och vaniljsocker till en len smörkräm. Om du vill kan du använda den som den är nu, det gjorde jag i de gröna Macaronsen, som vaniljsmörkräm. Till hallonsmörkräm rör du ner hallonsylten och tillsätter ev lite röd eller rosa färg för en vackrare nyans.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
åh va fina och de ser ju jättegoda ut.
SvaraRaderaSer riktigt smarriga och fina ut!
SvaraRaderaWhat a lovely blog you have! Now I am following your blog, if you want have a look at my blog.
SvaraRaderaHappy weekend,
Annalisa
Tack!
SvaraRaderaThanks!
Åh vilka fantastiska! Jag har precis gjort macarones efter ditt recept och dom ligger i rumstempratur just nu! Så jag håller tummarna att dom blir lika fina som dina!
SvaraRaderaKan inte du lägga upp lite mer fyllnings recept? Eller vad de i mellan nu kallas! :)
Tack för en superbra blogg!
/MIMMI