Marshmallows
170 g strösocker
65 ml vatten
65 g flytande glucos
4,5 tsk gelatinpulver
125 ml kallt vatten
65 ml glucos
vanilj-essens
pastafärg
smak-essens
florsocker
Blanda strösocker, 65 ml vatten och 65 g glucos i en kastrull. Ställ åt sidan. Blanda gelatinpulver och 125 ml kallt vatten i en skål. Ställ åt sidan i 5 minuter. Häll 65 ml glucos i en vispskål. Vispa upp glucosen litegrann på långsam hastighet.Under tiden värmer du gelatinblandningen i micro i 30 sekunder. Häll därefter i gelatinet i sockerblandningen och fortsätt vispa långsamt. Värm nu sockerblandningen till 121 grader, använd termometer. När sockerblandningen är 121 grader tag den från spisen och häll försiktigt ner i socker- och gelatinblandningen. Fortsätt vispa på låg hastighet i 5 minuter. Därefter öka hastigheten till högsta läget och vispa i ytterligare 5 minuter. Tillsätt vanilj, färg och smak om så önskas. Här har jag använt rosa pastafärg och hallonessens. Blanda. Häll över smeten i spritspåsar med spritstyll. Spritsa ut på florsockertäckt underlag. Sikta florsocker över marshmallowsen. Låt torka en stund. Förvara i lufttät burk.
Recept på goda Cake Pops hittar du här!
Varsågoda!
Recept från bloggen Passionforbaking
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar