Till Er Alla, en riktigt God Jul!!
Christmas Cupcakes med vit chokladfrosting, Polkapraliner, Nougatpraliner, Macarons med fyllning av vit choklad, Wienernougat och Cupcakespraliner.
Christmas Cupcakes
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
3 tsk pepparkakskryddor
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
100 g 70 % mörk choklad
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och luftigt. Smält smöret med pepparkakskryddorna och blanda med äggsmeten. Blanda i gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och häll i äggsmeten. Smält chokladen och blanda i.
175 grader i ca 15 min. Recept Leila Lindholm.
Vit chokladfrosting
200 g vit choklad
1 vaniljstång
100 g smör
3 dl florsocker
1-2 dl vispgrädde
Smält chokladen i micro ca 1-2 min. Blanda i fröna från en vaniljstång.
Blanda vaniljsocker och smör, tillsätt chokladen. Mixa och tillsätt grädden, mixa vidare ca 5 min. Recept Passionforbaking
Wienernougat
100 g flagad mandel
250 g nuogat
150 g mörk choklad 70 %
Rosta mandeln i torr panna. Smält nougat och choklad i vattenbad. Blanda med mandeln. Häll upp massan i en avlång form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna. Skär i bitar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar