3 januari 2011
Fransk Nougat
Recept
5 dl strösocker
1 krm salt
1,5 dl sirap
1,25 dl vatten
2 st äggvitor
Mandel
Vaniljstång/vaniljsocker/essens
Ev karamellfärg eller pastafärg
Blanda socker, salt, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka tills 120 grader, eller tills kulprovet ger en fast kula, ca 10 min. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum. När sockerlagen är uppe i temperatur hälls den i en fin stråle försiktigt i skummet. Vispa kraftigt under tiden. Fortsätt vispa tills smeten svalnat. Tillsätt mandel, fröna från en vaniljstång eller varför inte bitar av choklad...
Häll upp i oljad avlång form. Låt stå i rumstemperatur en stund för att torka ytan. Om man vill ha en lite hårdare nougat kan man ställa den i kylskåp över natten. Skär i bitar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Så gott, har aldrig gjort fransk nougat själv
SvaraRaderaVågar man säga att de ser väldigt goda ut? =))
SvaraRaderamissa inte min tävling på http://cakeocupcakemani.blogspot.com/2011/01/tavling.html
SvaraRaderaMVH Diana
Vad gott det ser ut!! Tycker väldigt mycket om fransk nougat!
SvaraRaderaJag gjorde fransk nogat förra julen och det blev väldigt gott.
SvaraRaderaGud vad fina! Jag har länge velat testa fransk nougat men... ja, det har inte blivt av. Ditt recept verkar väldigt bra, de jag hittills hittat har varit lite virriga tycker jag. Sparas, med andra ord! :)
SvaraRaderaFin blogg du har, förresten.
Så fina! Har aldrig gjort fransk nougat, det kanske man skulle pröva
SvaraRaderajag är så glad fa du är så snäll och gern bort receptet...tusen tack
SvaraRaderaHej, JAG GJORDE DITT RECEPT HÄROMDAGEN,MEN TRISST NOG BLEV MIN NOUGAT ALDRIG RIKTIGT STEL, UTAN SNARARE KLIBBIG TILL MIN BESVIKELSE TROTS ATT JAG HADE DEN I KYL ÖVER NATTEN...KAN DU GE MIG TIPS PÅ VAD JAG GJORT FÖR FEL? den har en blANK OCH KLIBBIG YTA SOM ALDRIG BLIR STEL NOG TACKSAM FÖR SVar
SvaraRaderahärligt med ett relativt enkelt recept på fransk nougat! Ska prova det idag! Tusen tack. :)
SvaraRadera