Erika fyller år! Här får hon en blomma på sin födelsedag!
Grattis Erika!
Red Velvet Cake
3,5 dl strösocker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
2 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
2,5 dl filmjölk
1-1,5 msk röd karamellfärg
Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm. Socker och ägg vispas poröst. Blanda dom torra ingredienserna. Rör ner detta i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter på 175 graders ugnsvärme. Låt kakan svalna och lossa sedan från formen.
Frosting:
600 g färskost, t ex Philadelphiaost
4,5 dl florsocker
3 msk färskpressad limejuice samt ½ msk rivet limeskal.
Vispa ihop tills den är slät.
Dela kakan i tre delar, bred frostingen mellan bottnarna. Om man inte vill ha sugarpaste på lägger man frosting över hela kakan. Dekorera med jordgubbar!
15 januari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
En väldigt fin krukväxt tycker jag :-)
SvaraRaderaJättefin tårta,
SvaraRaderaSåå fin!!
SvaraRaderaJag har just nu en tävling på BakeCake där jag efterlyser en tårta! Kika in för att läsa mer. Ha det jätte bra! Kram!
Förtjusande! (för att bruka ett nu för tiden allt för sällan använt ord!)
SvaraRaderaHahaha, gud vilken härloig idé! underbar tårta.
SvaraRaderaOj cool! Nästan så man inte skulle vilja äta av den för att man inte vill få jord i munnen ;-)
SvaraRaderaVilken fräck tårta.. Synd och skära i ett sådant fint konstverk
SvaraRaderaTack så mycket!:)
SvaraRadera